משחקי הפיזיקה

תלמידי חטיבת קלמן, הלומדים פיזיקה ומדעי המחשב בתיכון "אלון", במסגרת העתודה המדעית טכנולוגית (עמ"ט), סיכמו השבוע שתי שנות פעילות.

במסגרת התכנית השנה למדו התלמידים על מבנה היקום והיווצרותו, על גדלים פיזיקליים ביקום, הרחיבו רבות בנושא חוקי ניוטון, כוחות ועבודה, וסיימו בנושא הידרוסטטיקה.

בסיום השנה הציגו התלמידים תוצרים שהכינו בקבוצות. מספרת שרי כפיר, מורה לפיזיקה ב"אלון": התלמידים קיבלו משימה קבוצתית – להכין משחק, שבו השחקנים נדרשים להפגין ידע בנושאים שלמדו מתחילת השנה. הם עבדו על המשחק בכיתה ובבית. התלמידים נדרשו  להפגין יצירתיות ולהתייחס למגוון הנושאים שלמדנו בפיזיקה. בשיעור האחרון שיחקו התלמידים במשחקים שיצרו בעצמם. הידע שהפגינו, היישום של החומר הנלמד במשחק, הרעיונות היצירתיים, ההשקעה, ועבודת הצוות היו מרשימים מאד".

בין המשחקים שיצרו התלמידים: "דוקים" שאליהם מחוברות שאלות בפיזיקה, "מי אני" – כל תלמיד החזיק על המצח מושג בפיזיקה והתלמידים האחרים היו צריכים לתת לו הגדרות כדי שינחש מה הוא מחזיק, "תפוס ת'פיזיקה" – לוח עם סימנים שונים, שכל סימן בו מייצג תחום אחר שלמדנו. בכל פעם שהתלמידים נוחתים על סימן, הם צריכים לענות על שאלה שקשורה אליו, "רביעיות" – סדרות בנושאים השונים בפיזיקה, כאשר מורידים סדרה צריך לענות על שאלות, "סולמות ונחשים" – כאשר נוחתים על משבצות מסוימות צריך לפתוח כרטיס ולענות על שאלה, "פיזיפלונטר" – משחק "פלונטר" שהותאם לקורונה, "track 2 space" – תחרות בין קבוצות על שאלות בפיזיקה. המשחק פותח בתוכנת סקראצ', אותה למדו במסגרת לימודי מדעי המחשב בתיכון, "קליעה לפיזיקה" – משחק קליעה למטרה עם מגנטים, שבו התלמידים צריכים לענות על שאלות כדי לקבל נקודות, "טריוויפיזיקה" – לוח שבו התלמידים בוחרים שאלות על פי הנקודות שיקבלו אם יפתרו אותן, קהוט – תחרות שאלות בפיזיקה.

"מדובר בעושר של רעיונות שכולם מטמיעים את הלמידה", מסכמת שרי.

 

רוצות/רוצים לדעת עוד על המגמה? לחצו כאן

 

עמ"ט

ידיעות נוספות